6 Mart 2015 Cuma

Barış İçin Şeytanlara İhtiyaç Yok


Allah,Hz.Adem'i topraktan yaratmış ve bütün meleklere secde etmesini emretti.Şeytan-İblis- ateşten yaratılmışlığını kendince üstün bir özellik gibi görüp,kibirlendi.Secde etmedi.Allah şeytanı lanetledi ve huzurundan kovdu.

Lanetlenen şeytan, Âdem'in kendisine secde edilecek derecede bir kıymet olması hasebiyle kıskandı ve kinlendi.Hz.Âdem, Havva ile birlikte cennette yaşıyorlardı.Cennette her şey Âdem ile Havva'ya serbest idi.Sadece bir ağacın meyvesinden yemeleri kendilerine yasaklanmıştı.Bir yolunu bulup cennete girmeyi başaran İblis,Âdem ile Havva'ya,bu ağacın meyvesi neden size yasaklandı biliyor musunuz ? diye sordu.Hayır,bilmiyoruz,dediler.İblis-şeytan- onlara:Eğer bu meyveden yerseniz ebediyyen size ölüm yok,dedi.âdem aleyhis-selam,Havva annemizin de etkisiyle o yasak meyveden yediler.Allah,yasak meyveden yiyen Âdem'i dünyadaki Hindistan taraflarına,Havva annemizi de Cidde'ye gönderdi.Yani ikisi de cennetten işledikleri suç nedeniyle çıkarılmış oldular.

Şeytanın vesveselerine inanan Âdem ile Havva'nın cezalarına onların çocukları olmamız nedeniyle bizler de maruz kalmış olduk.Bize düşen görev madem ki Şeytanın varlığından haberdarız öyleyse ona bütün gücümüzle karşı çıkmaktır.Ki ahirette bari şeytanın bizi dünyada aldatmış olmaktan dolayı cezalandırılmayalım.

Güzel bir tevaffuk ile 28 Şubat 2015 tarihinde,PKK'nın lideri Öcalan'dan gelen ve on maddeden ibaret olan mektup okundu.İktidar ile HDP bu mektubu ortaklaşa ilan ettiler.

Asla küçümsenmeyecek bir cesaret ile yıllardır ülkenin,milletin başına çöken bir beladan kurtulma çabası gösteren ve hatta geleceğini riske atan iktidar iradesinin alkışlanması gerekirken maalesef şeytanlar ortaya çıktı.

İki yıl gibi bir zamandır çatışma yok,şehit cenazesi gelmiyor,anneler,babalar ve halk sevinç içinde.Otuz yılı aşkın bir süre içerisinde,silah kullanılarak bu meselenin çözülmeyeceği hâlâ anlaşılmadı mı?

Aslında anlaşılmıştır ancak terörün devamı ile var olabilenler bu sonuçtan hiç te memnun değiller.Ağzından maması alınmış çocuk gibi canhıraş bağırıyorlar.

Silahların susması ve yıllardır çok büyük haksızlıklara maruz bırakılan kürtlerin hak sahibi olması nedense bazılarına ağır geliyor.Bunların bir kısmı ırkçı,bir kısmı mezhepçi,bir kısmı laikçi ve bir kısmı da ideolojik anlayışları yüzünden kürtlere tahammül etmiyor.Müslümanlar hariç...Çünkü müslüman için bütün insanlar Allah'ın kuludur ve onlarla hangi fikir,ırk,mezhep ve dinden olursa olsun bir arada yaşamak tabiidir ve ibadettir.Çünkü Allah Hucurât suresinin 13. ayetinde : Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır.” Kuranın ayetlerine iman ile mükellefiz ve imanımızın gereğini yapmak ibadettir.

Fitnecilere,fesadçılara fırsat verilmemesi, “yasak meyve” olan kandan beslenenlere inanılmaması, onlara güvenilmemesi ve barış taraftarlarının birlikte yol almasında fayda var.

Barıştan yana olanlar için dünya cennet;diğerleri için cehennemdir.Hayırlı işlerde Şeytana fırsat vermeyelim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder